Metodologija programiranja

Jeste li znali da su predavanja, ili barem neka od njih, na Stanford sveučilištu snimana kamerama? I ne samo to, nego su te snimke zapravo dostupne javnosti i to potpuno besplatno.

No ne brinite, ovaj članak nepiše o stvarnom stanju naših fakulteta niti pokušava sugerirati na išta. Cilj ovog članka je da vas uputim na jedno od tih predavanja nazvano Programming Methodology ili metodologija programiranja.

_Programming Methodology, _kodni naziv SC106A, je zapravo jedan od kolegija na Stanford sveučilištu koji se nalazi u grupi _Introduction to Computer Science _zajedno sa dvijema ostalima – Programming AbstractionsProgramming Paradigms.

E sad, zašto vas ja sad tu davim sa nekakvom metodologijom programiranja i Stanfordom? Moje mišljenje je da je _Programming Methodology _zapravo OBAVEZNO štivo za nekoga tko bi se htio uputiti u inženjerske vode računalne znanosti. Dakle, kolegij je namjenjen potpunim početnicima. Naravno, ne morate ići do San Francisco i upisati se na Stanford. Svi materijali su vam dostupni besplatno.

No da netrabunjam više, odlaskom na Stanford Engineering Everywhere naći ćete nekoliko predavanja. Za svako predavanje vam je dostupan video snimak, ili bolje rečeno video snimci te razno razni materijali koji uključuju primjere izvornog koda i samog softvera koji je korišten na kolegiju. Također su dostupni i transkripti svakog predavanja, što je za svaku pohvalu.

Dakle, trk na Programming Methodology video predavanja i skidajte ili gledajte direktno na YouTube.

I da, ako mislite da profesor brzo priča onda trebate pogledati sljedeći kolegij u nizu gdje profesor stvarno brzo priča.

Hrvoje Varga avatar
Hrvoje Varga
Hrvoje Varga je orijentiran na razvoj softvera koristeći primarno C i Go programske jezike. Također ima iskustva u programskim jezicima Java, C, C++, Go, Python te raznim razvojnim okruženjima, bibliotekama i alatima.