Predavanje: Apache Mesos

Predavanje: Apache Mesos

Pozivamo vas na CodeCAMP predavanje Distribuirani operacijski sustav – Apache Mesos koje će održati Ivan Turk, sistem administrator u Farmeronu.

 

Server ili poslužitelj, kao što mu samo ime govori, postoji da bi služio. No često je situacija takva da zapravo mi služimo njemu. Pazimo ga, mazimo, tuniramo i dodajemo mu resurse i strepimo nad njim jer ako otkaže, sve staje. Prije ili kasnije shvatimo da postoji limit u dodavanju resursa u isti server.

Postoji li nešto što omogućava linearno skaliranje resursa korištenjem manjih, jeftinijih instanci fizičkih ili virtualnih servera? Postoji li nešto što ima ugrađenu mogućnost visoke dostupnosti i nastavlja raditi i kada dio sustava otkaže? Kada bi barem postojalo nešto što podržava izolaciju da ne moramo zasebno plaćati i održavati sustave za development, staging i produkcijsku okolinu? Kada bi barem podržavao containere i radio na Linuxu i na Windowsima i bio besplatan i Open Source.

Na predavanju ćemo detaljnije razgovarati o:

  • Što je Apache Mesos i što se s njime sve može
  • Zašto je distribuirani operacijski sustav bolji
  • Arhitektura sustav
  • Funkcionalnosti Apache Mesos-a
  • Budućnost DCOS-a

 

 

Molimo vas da prijavite vaš dolazak na :

http://softwarecity.hr/event/apache-mesos/

 

Lokacija i datum održavanja predavanja:

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.
J.J.Strossmayera 341

 

Informacije o predavaču :

Diplomirao 2002. na Elektrotehničkom Fakultetu u Osijeku. 2001. i 2002. radi kao Linux administrator u tvrtki Webit, a od 2003. kao sistemski administrator/korisnička podrška u DCM-u (sadašnji Bnet) u sektoru kabelskog interneta. Od 2004.-2015. godine radi kao sistemski inženjer u tvrtki Integra Group. Sudjelovao i vodio projekte dizajna, implementacije i održavanja IT infrastrukture u informacijskim sustavima raznih tvrtki korištenjem VMware i Microsoft platformi, Fortinet uređaja, HP i IBM servera i sustava za pohranu podataka, Netapp, Symantec, Veeam i sličnih tehnologija. Krajem 2015. godine prelazi u tvrtku Farmeron gdje i danas radi na poziciji sistemskog administratora. Sudjelovao kao predavač na Windaysima sedam puta i dva puta na Security Days-ima i na nizu manjih konferencija. Na konferenciji Windays 2012 proglašen najboljim predavačem. Nositelj je MCITP, MCSE, MCSA, CISA, ISO 27001 Lead Auditor i FCNSP certifikata. Voditelj je Microsoft Community IT Pro Osijek grupe.

Hrvoje Horvat avatar
Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat mrežni je i sistem inženjer s dugogodišnjim (18+ g.) iskustvom u razvoju, testiranju i implementaciji, od najmanjih do enterprise kategorije IT sustava. Njegova područja rada su od mrežnih protokola do mrežnih servisa, preko standardne mrežne opreme do specijaliziranih komponenti i sustava, preko raznih mrežnih elemenata i sustava za mrežnu pohranu i dijeljenje podataka te platformi za Virtualizaciju, do protokola i sustava za redundanciju te sustava visoke dostupnosti (HA).