Java Talks

Udruga Osijek Software City pokreće redovno mjesečno druženje Java developera na kojem ćete moći čuti sve o primjeni Java platforme u stvarnom svijetu.

 

Prvi Java Talks u nizu predstavlja tri teme

Enterprise Java Beans

Enterprise JavaBeans su tu da pruže standardno riješenje za aspekte zajedničke svim servisnim aplikacijama, kao što su ‘pohrana podataka’, ‘transakcije’, te ‘sigurnost’ i tako programerima omogućuje da se fokusiraju na samo softversko rješeje koje trebaju implementirati. Predavač će biti Antun Matanović iz tvrtke ORKA.

Project Jigsaw – java moduli

Project Jigsaw koji donosi standardizirani modul sistem za Java platformu je originalno najavljen za JDK 7, svjetlo dana bi konačno trebao ugledati u verziji 9 koja se očekuje na ljeto ove godine. Predavač će biti Ivan Varga iz tvrtke Adcon.

Vertx – komunikacija mikroservisa u klaster okruženju

Eclipse Vert.x vam za razliku od tradicionalnih aplikacijskih kontejnera daje nevjerojatnu moć i agilnost u kreiranju impresivnih, skalabilnih servisnih aplikacija 21. stoljeća onako kako vi to želite, bez puno strke i u jeziku u kojem želite (u Javi naravno). Predavač će biti Krešimir Popović iz tvrtke Siemens Convergence Creators.

 

Zbog ograničenog broja mjesta OBAVEZNA je prijava!

 

Za više informacija te prijavu, skočite na :

http://softwarecity.hr/event/java-talks-1/