Uvod u programski jezik Java

Nakon malo dužeg perioda neaktivnosti (bar što se tiče samih predavanja), vraćamo se opet na softverski dio te krećemo sa predavanjem naziva “Uvod u programski jezik Java”. Zapravo, paralelno sa predavanjem o Java programskom jeziku krećemo i sa predavanjem o jeziku C#.

Šta možete očekivati u predavanju “Uvod u programski jezik Java”? Kao što i sam naslov sugerira, ovdje će biti govora o samom programskom jeziku zvanom Java. Dakle, biti će pojašnjena sintaksa jezika. Dakle, skup točno određenih pravila koje programeri moraju znati i kojih se moraju pridržavati kako bi računalo napravilo ono što i želimo. Naravno, to su samo pravila. Ta pravila bez problema možete naći na  internetu ili u nekoj od beskonačno mnogo knjiga napisanih o toj temi. No čak i da znate ta sva pravila napamet, to će vam biti od vrlo male koristi ako vi nemate ono nešto. Kao što je i sam predavač to sročio – programiranje je više umjetnost nego analitika ili logika. Dakle, naglasak ovog predavanja će zapravo biti na učenju suštine programiranja. Tj. naučiti kako razmišljati kao programer. Naravno, uz korištenje Java jezika i našeg Karel J. Robota.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju. Bookirati se možete ovdje.

Hrvoje Varga avatar
Hrvoje Varga
Hrvoje Varga je orijentiran na razvoj softvera koristeći primarno C i Go programske jezike. Također ima iskustva u programskim jezicima Java, C, C++, Go, Python te raznim razvojnim okruženjima, bibliotekama i alatima.