Uvod u programiranje – II. dio

Nastavljamo sa predavanjem “Uvod u programiranje”. Dakle, na ovom drugom, i ujedno i zadnjem dijelu predavanja, obradit ćemo pojam tj. metodologiju programiranja pod nazivom objektno orijentirano programiranje, (eng. Object Oriented Programming) poznatije još i pod skraćenicom OOP.

Prije toga ćemo zapravo malo napraviti korak nazad pa ćemo ponoviti nešto što smo spominjali u prvom dijelu predavanja – programske paradigme (eng. Programming Paradigms).

Sve to ćemo probati začiniti sa našim Karel J. Robot. Alat koji će nam pomoći da na lakši i zabavniji način naučimo OOP i kasnije programski jezik Java. Autori Karel J. Robot su najbolje to sročili:

A Gentle Introduction to the Art of Object-Oriented Programming in Java

Predavanje je nastavak na prvi dio predavanja “Uvod u programiranje”, no neće biti problem da se uljuljate u predavanje ako ipak niste bili na prvom dijelu. No, ovo predavanje je pak krucijalno jer će već sljedeće predavanje, “Uvod u programski jezik Java” i “Uvod u programski jezik C#”, zahtjevati poznavanje materijala kojeg će te dobiti na ovom predavanju.

Također, zahvaljujemo se Udruzi diplomiranih studenata ETF-a (AMA-ETF) na osiguranom prostoru.

Informacije o tome gdje i kada će se održati predavanje saznajte ovdje.

 

Slike s predavanja:

HPIM1347 HPIM1343 HPIM1341 HPIM1339 HPIM1337

 

Hrvoje Varga avatar
Hrvoje Varga
Hrvoje Varga je orijentiran na razvoj softvera koristeći primarno C i Go programske jezike. Također ima iskustva u programskim jezicima Java, C, C++, Go, Python te raznim razvojnim okruženjima, bibliotekama i alatima.