Knjiga : Uvod u Linux

Vrijeme je ljetnih praznika i godišnjih odmora, te kao što ste mogli pročitati u našim najavama i novostima,  predavanja i radionice smo pomaknuli za listopad.

U međuvremenu dok čekate nastavak predavanja “Uvod u Linux IV, V, VI” i tko zna koji još dio, knjiga “Uvod u Linux” se polako popunjava. Trenutno je završeno nešto više od polovine planiranih poglavlja (~140 stranica A4 formata).

 

Za one nestrpljive:  dodana su i poglavlja koja ćemo obraditi tek u slijedećim predavanjima, pa se možete bolje pripremiti s pitanjima.

 

Napomena: Knjiga je još u fazi razvoja te je vjerojatno puna raznoraznih grešaka.

U svakom slučaju bacite pogled, čitajte, učite i komentirajte (svi komentari su dobrodošli).

 

Knjiga je dostupna na našem DokuWiki servisu:

https://www.opensource-osijek.org/dokuwiki/wiki:knjige:uvod_u_linux

 

Hrvoje Horvat avatar
Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat mrežni je i sistem inženjer s dugogodišnjim (18+ g.) iskustvom u razvoju, testiranju i implementaciji, od najmanjih do enterprise kategorije IT sustava. Njegova područja rada su od mrežnih protokola do mrežnih servisa, preko standardne mrežne opreme do specijaliziranih komponenti i sustava, preko raznih mrežnih elemenata i sustava za mrežnu pohranu i dijeljenje podataka te platformi za Virtualizaciju, do protokola i sustava za redundanciju te sustava visoke dostupnosti (HA).